از غفلت بپرهیزید که از تباهی حسّ است . [امام علی علیه السلام]
سخنان مقام معظم رهبری در مورد عدالت
                                                               

رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار رئیس جمهور و هیأت وزیران با تبیین مهمترین وظایف دولت بویژه در عرصه عدالت، تأکید کردند:...

 رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار رئیس جمهور و هیأت وزیران با تبیین مهمترین وظایف دولت بویژه در عرصه عدالت، تأکید کردند: تحقق عدالت، در گرو توجه کامل به عقلانیت و معنویت است و هیچ ارزش دیگرى نباید عدالت، نفى تبعیض و رسیدگى به طبقات محروم را در عملکرد دولت جدید، کمرنگ سازد.

حضرت آیت‏اللَّه خامنه‏اى در این دیدار که در سالروز شهادت شهیدان رجایى و باهنر انجام شد. این دو شهید سرافراز را نماد حقیقى دولتمردان متعهد خواندند و با آرزوى توفیق براى همه کارگزاران نظام اسلامى در استمرار راه رجایى و باهنر، ارتباط مستمر با خداوند و تلاش براى اداى تکلیف را تضمین کننده صحت عمل و استقامت دولتمردان در تحقق اهداف انقلاب اسلامى و تأمین نیازهاى ملت برشمردند.

ایشان، پیشرفت و ارتقاى کشور و تلاش براى تحقق سند چشم‏انداز 20 ساله را هدف اصلى همه اعضاى دولت دانستند و با اشاره به فرصت 4 ساله اعضاى کابینه براى کار و تلاش و خدمت افزودند: دولت جدید باید با انسجام و هماهنگى و قدر شناختن فرصت 4 ساله خدمت به مردم، حتى یکروز را از دست ندهد.

رهبر معظم انقلاب اسلامى، دولت اسلامى را از شعارهاى خوب آقاى احمدى‏نژاد خواندند و در تبیین این مفهوم خاطرنشان کردند: دولت اسلامى نه فقط قوه مجریه بلکه همه کارگزاران نظام اسلامى را شامل مى‏شود و پس از پیروزى انقلاب اسلامى و تشکیل نظام اسلامى که با همت و هوشیارى امام راحل و مردم صورت گرفت، تشکیل دولت اسلامى بعنوان زمینه‏ساز شکل‏گیرى کشور اسلامى، همواره مورد نظر مسوولان نظام بوده است و گامهایى در این راه برداشته شده است.

ایشان تحقق دولت اسلامى را امرى محتوایى و منوط به انطباق جهت‏گیرى و عمل کارگزاران نظام با مبانى اسلام و اهداف انقلاب برشمردند و افزودند: دولت جدید که با شعار مبارک دولت اسلامى روى کار آمده است باید تلاش کند تا در عرصه‏هاى مختلف داخلى و خارجى، از جمله رفتار با مردم، بطور جدى و واقعى به این شعار پایبند باشد تا گام بزرگى در جهت تحقق کشور اسلامى برداشته شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامى در همین زمینه، عملکرد کارگزاران را در رفتار و زندگى مردم، کاملاً تأثیرگذار خواندند و افزودند: اگر مسوولان و مدیران کشور نتوانند در رفتار و گفتار به نصاب لازم و در خور شأن جمهورى اسلامى برسند نباید مردم را ملامت کنند چرا که اگر کارگزاران نظام، حقیقتاً اسلامى شدند رفتار مردم هم، بالطبع اسلامى مى‏شود و کشور نیز اسلامى خواهد شد.

حضرت آیت‏اللَّه خامنه‏اى اقدام آقاى احمدى‏نژاد در مطرح کردن شعار عدالت محورى را باعث جلوگیرى از بفراموشى سپرده شدن این شعارِ بسیار اساسى ارزیابى کردند و با اشاره به استقبال مردم از عدالت‏محورى دولت جدید افزودند: دولت باید به این شعار تحول‏آفرین و ملزومات آن، کاملاً پایبند باشد.

ایشان با اشاره به کارهاى بزرگ انجام شده در کشور براى رفع محرومیت خاطرنشان کردند: عدالت همیشه در شعارهاى دولتهاى پس از انقلاب مطرح بوده است اما این خطر وجود داشته که عمده شدن شعارهاى خوب دیگر همچون پیشرفت و توسعه، و آزادى و مردم‏سالارى، شعار عدالت را کمرنگ کند در حالیکه نباید هیچ شعار و ایده‏اى، باعث کمرنگ شدن عدالت و فراموش شدن طبقات محروم شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامى با اشاره به در هم‏آمیختگى کامل مفهوم عدالت با مفهوم عقلانیت و معنویت افزودند: اگر عقل و خرد و علم در تشخیص مصادیق عدالت و راههاى تحقق آن بکار گرفته نشود بدون تردید عدالت، محقق نخواهد شد.

ایشان عقلانیت را کاملاً متفاوت با محافظه‏کارى خواندند و افزودند: محافظه‏کارى یعنى طرفدارى از وضع موجود و هراس از هرگونه تحول، در حالیکه عقلانیت گاه منشأ تحولات عظیمى نظیر انقلاب اسلامى بوده است.

ایشان تحولات ایجاد شده در نظام را نتیجه نگاه عقلانى و علمى به اوضاع داخلى و خارجى دانستند و افزودند: باید با پرهیز از انفعال در برابر جریان عمومى سلطه سیاسى و اقتصادى جارى در دنیا، با تحول و تحرک، با این وضع، مقابله عقلانى کرد.

حضرت آیت‏اللَّه خامنه‏اى، معنویت را یکى دیگر از شرطهاى لازم براى تحقق عدالت برشمردند و افزودند: پیگیرى عدالت بدون توجه به معنویت، به ریاکارى، انحراف و ظاهرسازى تبدیل مى‏شود ضمن اینکه معنویتِ »بدون عدالت و بى‏اعتنا به لزوم مبارزه با ظلم و سلطه« نیز مورد قبول نیست.

رهبر معظم انقلاب اسلامى با انتقاد از کسانى که عدالت را توزیع فقر مى‏دانند خاطرنشان کردند: عدالت توزیع عادلانه و عاقلانه امکانات موجود میان همه مردم و تلاش براى افزایش این امکانات است و کسانى که معتقدند ابتدا باید بدنبال افزایش ثروت عمومى رفت و سپس پیگیر عدالت شد، عملاً عدالت را نادیده مى‏گیرند و الگوهایى ارائه مى‏دهند که اکنون در کشورهاى بزرگ سرمایه‏دارى وجود دارد یعنى عده‏اى کاملاً مرفه، اکثریت مردم داراى زندگى همراه با حسرت و عده‏اى نیز دچار فقر و فلاکت.

رهبر انقلاب اسلامى، عدالت را محور ضرورى برنامه همه وزارتخانه‏ها خواندند و افزودند: در این زمینه سازمان مدیریت و برنامه‏ریزى و بخش‏هاى مالى و اقتصادى و خدماتى وظایف سنگین‏ترى بر عهده دارند.

ایشان ضمن تأکید بر گسترش علم و دانایى، گسترش آزاداندیشى را از دیگر وظایف دولت جدید برشمردند و خاطرنشان کردند: باید فضایى فراهم شود که انسانها واقعاً آزادانه فکر کنند تا آزادى بیان هم محقق شود زیرا آزادى بیان تابعى از آزادى فکر است و اگر فضاى آزاداندیشى و آزادفکرى وجود نداشته باشد آزادى بیان هم عملاً وجود نخواهد داشت.

ایشان مبارزه با فساد، تأمین عزت ملى و به تعبیر رایج غرور ملى و مبارزه »عاقلانه، حرفه‏اى و شجاعانه« با ابعاد مختلف نظام سلطه جهانى را از دیگر وظایف دولت جدید برشمردند و افزودند: این دولت مخالفان و دشمنانى بیرونى نظیر سلطه‏گران دنیا، دیکتاتورهاى جهانى، سکولارها و سرمایه‏داران جهانى دارد که باید با هر کدام به تناسب، رفتار و مقابله کند اما مهم‏تر از این عوامل، دشمنان درونى هستند که باید بشدت مراقب آنها بود تا راه و جهت‏گیرى صحیح کنونى، منحرف نشود.

حضرت آیت‏اللَّه خامنه‏اى غلظت یافتن ادبیات دینى را بدون ظهور جهت‏گیرى عمیق دینى در رفتارها، از جمله آفات و دشمنان درونى خواندند و افزودند: ادبیات دینى باید تشویق شود همچنان که ترویج نشانه‏ها و تعظیم شعائر دینى، امرى ضرورى است. ولى باید بیشتر از ظاهر و فرم، عمل و محتوا را اسلامى کرد چرا که غفلت از محتوا و پرداختن به شعار، ریاکارى را در مردم هم ترویج مى‏کند.

حضرت آیت‏اللَّه خامنه‏اى، دولت جدید را به بى‏اعتنایى به اتهاماتى نظیر متحجر بودن توصیه کردند و افزودند: کاملاً مشخص است که نظام‏اسلامى از اساس با حرکت و نگاه متحجرانه مخالف است چرا که متحجرین بشدت متعصب و مخالف عقل هستند ضمن آنکه کسانى که این تهمتها را به دولت جدید مى‏زنند، رفتارشان بسیار شبیه متحجران است زیرا درباره حرفها و ایده‏هاى غربى آنهم از نوع کهنه و قدیمى شده، کاملاً متعصبانه فکر و رفتار مى‏کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامى خدمت‏رسانى محسوس به مردم، تحول در شیوه‏هاى خدمت‏رسانى و پاسخگویى را از دیگر وظایف دولت جدید برشمردند و افزودند: همه اعضاى هیأت دولت و مسولان و مدیران وزاتخانه‏ها، باید هم در برابر خطاهایى که انجام مى‏شود و هم در برابر کارهاى لازمى که انجام نمى‏شود پاسخگو باشند چرا که انجام ندادن کارهاى لازم هم، تخلف محسوب مى‏شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامى در پایان سخنان کار متوازن و هماهنگ و ساده‏زیستى را بسیار مهم برشمردند و دولت جدید را به پیگیرى، استقامت در راه، و تقویت ارتباط مستمر با خداوند توصیه کردند.

در ابتداى این دیدار آقاى احمدى‏نژاد رئیس جمهور در سخنانى ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجائى و باهنر از این دو شهید بزرگوار بعنوان الگوى جاودان مدیریت انقلابى و اسلامى و نمادخدمتگزارى به مردم و تحقق عدالت یاد کرد و گفت: دولت جدید خود را وامدار ملت و شهیدان، ملزم به اجراى وعده‏هاى داده شده به مردم و ملتزم به اجراى چهار اصل عدالت‏گسترى، مهرورزى، خدمت به بندگان خدا و تعالى و پیشرفت همه جانبه کشور مى‏داند.

رئیس جمهور با اشاره به خدمات و تلاشهاى دولتهاى قبلى و تجلیل از این خدمات، روند بررسى صلاحیت وزیران پیشنهادى در مجلس شوراى اسلامى را کم‏نظیر خواند و با تشکر از مجلس افزود: نمایندگان مجلس با پایبندى به اصول و قانون و بحثهاى جدى در جریان بررسى وزریران پیشنهادى، کمک شایسته‏اى به دولت کردند و قطعاً روابط مجلس و دولت در آینده نیز برادرانه، ایمانى و عمیق خواهد بود.



 

  • نویسنده: علی جمالی |  شنبه 86 شهریور 3  ساعت 2:34 عصر 

        لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    آثار سبک شماری نماز2
    علاج کسلی در نماز
    آثار سبک شمردن نماز
    آداب و شرائط پذیرش نماز
    روح نماز
    چرا نماز را باید به زبان عربی خواند؟ !
    جایگاه نماز در اسلام
    چرا برای نماز وضو می گیریم؟
    پای درس امام رئوف 3
    چند حدیث امام رضا (ع)
    حقیقت ایمان
    پای درس امام رئوف
    میلاد امام حسن مجتبی(ع) مبارک باد
    عکس العمل
    یکی از مظاهر اسلامی شدن دانشگاهها، حضور روحانیون در دانشگاهها اس
    [همه عناوین(41)][عناوین آرشیوشده]